AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Brasov este situat în centrul României, invecinandu-se în partea de est cu judetul Covasna, în partea de sud-est cu judeţul Buzau, în partea de sud cu judetele Prahova si Dambovita, în partea de vest cu judetul Sibiu, în partea de nord-vest cu judetul Mures, în partea de nord cu judetul Harghita si în partea de sud-vest cu judetul Arges.

RO_BRASOV

Braşov (în maghiară Brassó megye, în germană Kreis Kornstadt) este un judeţ din România aflat în sud-estul Transilvaniei, care include regiunile istorice Ţara Bârsei, Ţara Făgăraşului şi o parte din Pământul crăiesc. A fost înfiinţat în anul 1968 prin reorganizarea teritorială a Regiunii Braşov (din raioanele Braşov, Rupea şi Făgăraş). Cea mai mare parte a teritoriului judeţului de azi a făcut parte mai devreme din Regiunea Stalin, din judeţele (interbelice) Braşov, Făgăraş şi Târnava-Mare, din comitatele (antebelice) Braşov, Făgăraş şi Târnava-Mare, respectiv din Scaunul Rupea, Scaunul Cincului şi Burzenland. Reşedinţa şi centrul cultural, educaţional şi economic al judeţului este municipiul Braşov. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine:Brasov in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Brasov

Find More  

Directory

Find More