Braşov , (în germană Kronstadt, în maghiară Brassó, în latină Corona; de asemenea pe hărţile vechi trecut Cron∫tadt, Brastovia sau Braßov, în dialectul săsesc Kruhnen, Krűnen, Krînen) este reşedinţa şi cel mai mare municipiu al judeţului Braşov, România. Potrivit recensământului din 2011, are o populaţie de 253.200 locuitori,[1] fiind unul dintre cele mai mari oraşe din ţară (totuşi în scădere în ultimele două decenii din cauza exodului saşilor şi a reducerii activităţii industriale).

Braşovul este cunoscut şi datorită Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”, ce se ţinea aproape în fiecare an în centrul oraşului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Thomas Anders, Toto Cutugno, Tom Jones, Coolio, Ray Charles, Pink, Kylie Minogue sau Christina Aguilera.

Municipiul Braşov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice şi înfloritoare oraşe din zonă. Datorită poziţiei geografice privilegiate şi a infrastructurii sale de astăzi, el permite dezvoltarea multor activităţi economice, culturale şi sportive.

Braşovul este cel mai important oraş din regiunea de dezvoltare Centru.
_________________________
Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia – Braşov
Imagine: _____

 

Places in Municipiul Braşov

Find More