AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Covasna este situat în centrul României, invecinandu-se în partea de est cu judetele Bacau si Vrancea, în partea de sud-est cu judeţul Buzau, în partea de sud-vest cu judetul Brasov si în partea de nord cu judetul Harghita.

RO_COVASNA

Covasna (în maghiară Kovászna) este un judeţ din zona centrala a României situat în sud-estul Transilvaniei. A fost înfiinţat în anul 1968 prin reorganizarea teritorială a Regiunii Braşov (din raioanele Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc). Cea mai mare parte a teritoriului judeţului de azi a făcut parte mai devreme din Regiunea Autonomă Maghiară, din Judeţul Trei-Scaune (interbelic), din Comitatul Trei Scaune (antebelic), din scaunele secuieşti Kézdi, Sepsi şi Orbai, respectiv – după unificarea lor – din Scaunul Secuiesc „Trei Scaune”. Judeţul Covasna se află situat în centrul României, în partea internă a Carpaţilor de Curbură, având reşedinţa la municipiul Sfântu Gheorghe. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine:Covasna in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Covasna

Find More