AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Harghita este situat în centrul României, invecinandu-se în partea de est cu judetele Neamt si Bacau, în partea de vest cu judeţul Mures, în partea de sud cu judetele Brahov si Covasnasi în partea de nord cu judetul Suceava.

RO_HARGHITA

Harghita este un judeţ în regiunea istorică Ardeal (subregiunea Ţinutul Secuiesc), în zona centrală a României. A fost înfiinţat în anul 1968 prin reorganizarea teritorială a Regiunii Mureş-Autonomă Maghiară (din raioanele Topliţa, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc). Cea mai mare parte a teritoriului judeţului de azi a făcut parte mai devreme din judeţele (interbelice) Ciuc şi Odorhei, din comitatele (antebelice) Ciuc şi Odorhei, respectiv din scaunele secuieşti ale Ciucului şi Odorheiului. Din punct de vedere al culturii tradiţionale, actualul judeţ este alcătuit din mai multe zone (etno-folcorice) distincte: Ghimeş, Ciucul de sus, Ciucul de jos, Cason, etc. Reşedinţa judeţului este municipiul Miercurea Ciuc. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine:Harghita in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Harghita

Find More  

Directory

Find More