AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Iasi este situat în partea de nord-est României, invecinandu-se în partea de est cu Republica Moldova, în partea de vest cu judeţul Neamt, in partea de nord cu judetul Botosani, in partea de nord-vest cu judetul Suceava, si în partea de sud cu judetul Vaslui.

RO_IASI

Iaşi este un judeţ în regiunea Moldova, în nord-estul României, cu reşedinţa în municipiul Iaşi (populaţie 357.192). Iaşi îşi trage numele de la vechiul trib al Iaşilor.
Suprafaţa totală a judeţului este de 5 476 km².
Judeţul se află situat pe o câmpie între râul Siret şi râul Prut. De asemenea, râul Jijia traversează judeţul, iar oraşul Iaşi se află pe malurile unui afluent al său, Bahluiul. Partea de sud este ocupată de dealurile Podişului Central Moldovenesc, cu altitudini de peste 400 de metri, iar partea de nord este ocupată de Câmpia Moldovei. În vest, judeţul este traversat de Culoarul Siretului şi de ultimele fragmente ale Podişului Fălticenilor şi, de asemenea, de Dealul Mare, cu altitudini de peste 500 de metri.Are un numar numeros de locuitori, si de aceea, aer curat doar prin imprejurimi….

_________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Iasi in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Iasi

Find More