AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Neamt este situat în partea de nord-est României, invecinandu-se în partea de nord cu judetui Iasi, în partea de nord-vest cu judeţul Neamt, in partea de sud cu judetul Galati, in partea de sud-vest cu judetul Vrancea, în partea de est cu judetul Moldova, si în partea de vest cu judetul Bacau.

RO_NEAMT

Judeţul Neamţ este un judeţ în regiunea Moldova, în nord-estul României, la limita dintre Carpaţii Orientali şi Podişul Moldovei. Este cunoscut mai ales pentru frumuseţea Masivului Ceahlău şi a peisajului în general. Reşedinţa judeţului este municipiul Piatra Neamţ. Suprafaţa judeţului este de 5.890 km pătraţi. Principalele cursuri de apă: Siret (între Doljeşti şi Secuieni), Bistriţa (între Broşteni şi Buhuşi, Bistricioara, Bicaz, Cracău, Tarcău; principalele lacuri: Izvoru Muntelui, Pângăraţi, Vaduri şi Bâtca Doamnei (lacuri de interes hidroenergetic). Altitudine maximă: Vf. Ocolaşu Mare (M. Ceahlău) 1.907 metri….
_________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Neamt in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Neamt

Find More