AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Bistriţa-Năsăud este situat în nordul României, în partea de nord-vest a Transilvaniei, învecinându-se in partea de nord cu judetul Maramures, în partea de sud cu judetul Mures, în partea de est cu judetul Suceava, si în partea de vest cu judetul Cluj.

RO_BISTRITA_NASAUD

Bistriţa-Năsăud (în maghiară Beszterce-Naszód megye, în germană Kreis Bistritz-Nassod) este un judeţ în Transilvania, România. A fost înfiinţat în anul 1968 prin reorganizarea teritorială a Regiunii Cluj (din raioanele Bistriţa şi Năsăud). Cea mai mare parte a teritoriului judeţului de azi a făcut parte mai devreme din Judeţul Năsăud (interbelic), respectiv din Comitatul Bistriţa-Năsăud (antebelic). Reşedinţa şi centrul cultural, educaţional şi economic a judeţului este municipiul Bistriţa. Judeţul este împărţit, din punct de vedere administrativ, într-un municipiu, 3 oraşe şi 58 de comune cu 235 de sate. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine:Bistrita-Nasaud in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Bistrita Nasaud

Find More  

Information

Find More  

Directory

Find More