AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Cluj este situat în nordul României, în partea de nord-vest a Transilvaniei, învecinându-se in partea de nord cu judetul Maramures, în partea de nord-vest cu judetul Salaj, în partea de vest cu judetul Bihor, în partea de est cu judetele Bistrita si Mures si în partea de sud cu judetul Alba.

RO_CLUJ

Judeţul Cluj (în maghiară Kolozs megye) este un judeţ aşezat în partea central-vestică a României, în centrul provinciei istorice Transilvania. Reşedinţa lui este municipiul Cluj-Napoca. A fost înfiinţat în anul 1968 prin reorganizarea teritorială a Regiunii Cluj (din raioanele Cluj, Huedin, Dej, Gherla şi Turda). Cea mai mare parte a teritoriului judeţului de azi a făcut parte mai devreme din judeţele (interbelice) Cluj, Turda şi Someş, din comitatele (antebelice) Cluj, Turda-Arieş şi Solnoc-Dăbâca, respectiv din Scaunul Secuiesc al Arieşului. Din punct de vedere al culturii tradiţionale, actualul judeţ este alcătuit din mai multe zone etno-folcorice distincte (Ţara Moţilor, Ţara Călatei, etc.) la care se adaugă Zona Metropolitană Cluj-Napoca. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine:Cluj” by Bogdan/Bogdangiusca – This locator map was made by Bogdan/Bogdangiusca.. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Cluj

Find More