AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Satu Mare este situat în nordul României, invecinandu-se în partea de vest, nord-vest cu Ungaria, în partea de nord cu Ucraina, în partea de est cu judetul Maramures, în partea de sud-vest cu judetul Bihor, si în partea de sud cu judetul Salaj.

RO_SATU_MARE

Satu Mare (în maghiară Szatmár megye, în germană Kreis Sathmar) este un judeţ în nord-vestul României. A fost înfiinţat în anul 1968 prin reorganizarea teritorială a fostei Regiuni Maramureş (din raioanele Satu Mare, Carei şi Negreşti-Oaş). Cea mai mare parte a teritoriului judeţului de azi a făcut parte mai devreme din Judeţul Satu-Mare (interbelic), respectiv din Comitatul Sătmar (antebelic). Reşedinţa şi centrul cultural, educaţional şi economic a judeţului este municipiul Satu Mare. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine:Satu Mare in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Satu Mare

Find More