AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Braila este situat în partea de est a României, invecinandu-se în partea de nord cu judetele Vrancea si Galati, în partea de est cu judeţul Tulcea, in partea de sud cu judetele Constanta si Ialomita, si în partea de vest cu judetul Buzau.

RO_BRAILABrăila este un judeţ în regiunea Dobrogea în sud-estul României.

Judeţul Brăila este situat în partea de est a ţării, în unitatea numită Câmpia Română. Prin suprafaţa sa de 4765,8 km², reprezintă 2% din suprafaţa ţării, fiind un judeţ de mărime mijlocie. Reşedinţa judeţului este Municipiul Brăila, situat la 200 de km nord-est faţă de Bucureşti.

Judeţul Brăila se învecinează la nord cu Judeţul Galaţi, la est cu Judeţul Tulcea, la sud-est cu Judeţul Constanţa, la sud cu Judeţul Ialomiţa, la vest cu Judeţul Buzău şi la nord-vest cu Judeţul Vrancea.

Această poziţionare geografică este avantajoasă,deoarece condiţiile naturale şi proximităţile sunt prielnice dezvoltării economice şi sociale. Relieful şi clima favorizează locuirea, iar pe solurile fertile se practică o agricultură bogată. Dunărea deţine cantităţi mari de apă şi adaposteşte numeroase vieţuitoare. Apropierea de mare şi de capitală înlesneşte legăturile cu întreaga ţară şi cu Europa. Toate aceste elemente conferă Brăilei accesibilitate şi deschiderea către întreaga ţară. …
_________________________
Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Braila in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Braila

Find More