AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Galati este situat în partea de est a României, invecinandu-se în partea de nord cu judetul Vaslui, în partea de sud cu judetele Tulcea si Braila, in partea de vest cu judetul Vrancea, si în partea de est cu Republica Moldova.

RO_GALATIJudeţul Galaţi este un judeţ în regiunea Dobrogea în sud-estul României. Situat la extremitatea est-centrală a României, la confluenţa Dunării cu râurile Siret şi Prut, judeţul Galaţi are o suprafaţă de 4.466 km², ceea ce reprezintă 1,9 % din suprafaţa ţării. Judeţul include patru localităţi urbane (municipiile Galaţi şi Tecuci, oraşele Tg. Bujor şi Bereşti) şi 56 comune cuprinzând 180 sate. Zonă de confluenţă între Platoul Covurlui la nord (50% din suprafata judeţului), câmpiile Tecuci şi Covurlui (34%) şi lunca Siretului inferior şi a Prutului la sud (16%), judeţul Galati reprezintă o structură unitară din punct de vedere fizico-geografic. Principalele cursuri de apă sunt Dunărea, Prutul şi Siretul, principalele lacuri sunt Lacul Brateş (de luncă) 21 kmp şi Lacul Tălăbasca (de luncă). Altitudinea maximă este atinsă în Dealurile Fălciului: 274 m.Clima – teritoriul judeţului Galaţi aparţine în totalitate sectorului de climă continentală (partea sudică şi centrală însumând mai bine de 90% din suprafaţă, se încadrează în ţinutul de climă de câmpie, iar extremitatea nordică reprezentând 10% din teritoriu, în ţinutul cu climă de dealuri). …
_________________________
Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Galati in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

_________________________

Booking.com

 

Places in Judetul Galati

Find More