AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Vrancea este situat în partea de est a României, invecinandu-se în partea de nord-est cu judetul Vaslui, în partea de est cu judetul Galati, in partea de sud-est cu judetul Braila, in partea de sud cu judetul Buzau, in partea de vest cu judetul Covasna si în partea de nord cu judetul Bacau.

RO_VRANCEAVrancea este judeţ în regiunile istorice Moldova (la nord de râul Milcov) şi Muntenia (la sud de râul Milcov) din România. Judeţul are o suprafaţă de 4.863 km², iar reşedinţa este municipiul Focşani. Principalele cursuri de apă: Siret (între Adjud şi Nămoloasa), Şuşiţa, Putna, Milcov, Râmnicu Sărat (de la Ciorăşti până la vărsarea sa în Siret). Cele mai mari altitudinea deţin vârfurile Lăcăuţ (1776 m) şi Goru (1784 m). …
_________________________
Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Vrancea in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Vrancea

Find More