AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Arges este situat în partea central-sudica a României, invecinandu-se în partea de nord cu judetele Sibiu si Brasov, în partea de est cu judetul Dambovita, in partea de sud cu judetul Teleorman, in partea de sud-vest cu judetul Olt si în partea de vest cu judetul Valcea.

RO_ARGESArgeş este un judeţ în regiunea Muntenia din România. Relieful este proporţional repartizat, coborând in trepte de la nord spre sud, cuprinzând toate unitatile geo-morfologice carpato-trans-danubiene, de la altitudinea de peste 2500 m pana la 160 m. Predomină ţinuturile deluroase, care ocupa 55% din suprafaţa judeţului, munţii 25% si câmpiile 20%.În relieful său se disting trei trepte: treapta înaltă, cu orientare est-vest, se desfăşoară pe o lungime de 70 Km, între valea Dâmboviţei şi valea Oltului si se inscrie in peisaj prin cei mai inalti munti din tara (muntii Fagaras, muntii Iezer, muntii Piatra Craiului, munţii Leaota si munţii Papuşa),precum şi munţii de înalţime mijlocie (munţii Frunţii,şi Chiţu) ca şi culoarul Dragoslavele-Rucăr-Bran. În cadrul acestei trepte şi îndeosebi a crestei munţilor Fagaraş ce se întind între Văile Dâmboviţei şi Oltului, se disting 140 de vârfuri ce trec de 2000 de m altitudine, 29 depaşesc 2400 m, iar 6 dintre acestea depaşesc 2500 m (vârful Moldoveanu 2544 m-cel mai înalt vârf din Carpaţii româneşti, aflat în întregime pe teritoriul judeţului Argeş; vârful Negoiu-2535m; Călţun Lespezi-2522m; Vânătoarea lui Buteanu-2508m ; Viştea Mare-2527 m si Dara -2501 m). …
_________________________
Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Arges in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Arges

Find More