AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Calarasi este situat în partea central-sudica a României, invecinandu-se în partea de est cu judetul Constanta, în partea de vest cu judetul Ilfov, in partea de sud-vest cu judetul Giurgiu, in partea de nord cu judetul Ialomita si în partea de sud cu Bulgaria.

RO_CALARASICălăraşi este un judeţ în sud-estul regiunii Muntenia din România. Reşedinţa sa este municipiul Călăraşi. Suprafaţa totală a judeţului Călăraşi, de 5,088 km², face parte din partea de sud a câmpiei Bărăganului. Judeţul Călăraşi face parte din bazinul hidrografic al fluviului Dunăre, pricipalul curs de apă al judeţului. Alte cursuri de apă importante sunt: râul Argeş, care se varsă în Dunăre la Olteniţa, râul Dâmboviţa, care se varsă în Argeş la Budeşti şi salba de lacul Andreier care se varsă în Dunăre la Mănăstirea. La Călăraşi, Dunărea se divide în două braţe: Dunărea Veche şi Borcea, pe malul căreia se află Călăraşiul, între acestea formându-se mlaştini şi lacuri. Cele mai importante lacuri ale judeţului sunt: lacul Mostiştea (parte a salbei de lacuri Mostiştea), lacul Gălăţui şi lacul Călăraşi (în prezent rămânând doar o mică parte din vechea suprafaţă a lacului în urma desecărilor şi îndiguirilor). …
_________________________
Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Calarasi in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Calarasi

Find More