AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Dambovita este situat în partea central-sudica a României, invecinandu-se în partea de nord cu judetul Brasov, în partea de est cu judetul Prahova, in partea de sud-est cu judetul Ilfov, in partea de sud cu judetul Giurgiu, in partea de sud-vest cu judetul Teleorman, si în partea de vest cu judetul Arges.

RO_DAMBOVITAJudeţul Dâmboviţa are o suprafaţă de 4.054 km² (1,7 % din suprafaţa ţării). Este situat în partea central-sudică a ţării, suprapunându-se bazinelor hidrografice ale râurilor Ialomiţa şi Dâmboviţa. Altitudinea maximă se înregistrează în Vârful Omu (2505 m) din Munţii Bucegi, iar cea minimă de cca 120–125 m, în Câmpia Titu. Unităţile administrative componente ale judeţului sunt: 2 municipii, 5 oraşe şi 81 de comune cu 361 sate. …
_________________________
Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Dambovita in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Dambovita

Find More