AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Prahova este situat în partea central-sudica a României, invecinandu-se în partea de nord cu judetul Brasov, în partea de vest cu judetul Dambovita, in partea de sud cu judetele Ilfov si Ialomita, si în partea de est cu judetul Buzau.

RO_PRAHOVAPrahova este un judeţ aflat în regiunea istorică Muntenia din România. Este al treilea cel mai populat judeţ din România, după Bucureşti (oraş aflat în vecinătatea sa) şi judeţul Iaşi, deşi este doar al 33-lea din ţară ca suprafaţă.[1] De asemenea, este unul dintre cele mai urbanizate judeţe ale ţării, cu două municipii şi alte 12 oraşe.[2] Prinicipalul centru urban este municipiul Ploieşti, reşedinţa judeţului, oraş cunoscut pentru industria de prelucrare a petrolului, care se extrage în zonele deluroase ale judeţului, în preajma oraşelor Boldeşti-Scăeni şi Urlaţi.

Judeţul este cunoscut şi pentru regiunea turistică Valea Prahovei, aflată în partea de nord-vest şi pentru zona viticolă Dealul Mare, cu podgoriile de la Tohani şi Valea Călugărească. …
_________________________
Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine:Prahova in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Prahova

Find More