AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Dolj este situat în partea sud-vestica a României, invecinandu-se în partea de vest cu judetul Mehedinti, în partea de nord cu judetele Gorj si Valcea, in partea de est cu judetul Olt si în partea de sud cu Bulgaria.

RO_DOLJ

Dolj este un judeţ în regiunea Oltenia din România, aflat în regiunea cea mai mănoasă şi roditoare a Câmpiei Dunării şi a Olteniei, într-o zonă ce a oferit, de-a lungul timpului, condiţii de climă şi mai ales sol, dintre cele mai prielnice. Privit în ansamblul teritorial al României, Doljul are o poziţie sudică-sud-vestică, axată pe cursul inferior al râului Jiu de la care îsi trage numele (Jiul de Jos sau Doljiu). Teritoriul judeţului se întinde între 43°43′ şi 44°42′ latitudine nordică şi, respectiv, 22° 50′ şi 24° 16′ longitudine estică, adică pe aproximativ un grad latitudinal şi un grad şi jumătate longitudinal. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Dolj in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Dolj

Find More