AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Gorj este situat în partea sud-vestica a României, invecinandu-se în partea de sud-est cu judetul Dolj, în partea de sud-vest cu judetul Mehedinti, in partea de nord-vest cu judetul Caras Severin, in partea de nord cu judetul Hunedoara, si în partea de est cu judetul Valcea.

RO_GORJ

Judeţul Gorj este unul dintre cele 41 de judeţe ale României. Reşedinţa lui este municipiul Târgu Jiu.Biserica „Sf.Ilie” din Bălceşti, judeţul Gorj ca monument istoric. Izvoarele istorice atestă că încă din paleoliticul mijlociu purtătorii culturii şi-au gasit adăpost în Gorj. Prima unitate administrativ-teritorială atestată documentar pe actualul teritoriu al judeţului a fost judeţul Jaleş. Teritoriul judeţului Gorj a fost o parte a regiunii istorice Oltenia de Nord. Acest judeţ a fost vreme îndelungată o unitate administrativă distinctă. Din secolul al X-lea până în secolul al XIII-lea judeţul a fost o parte distinctă a formaţiunii politice condusă de Litovoi. Doar la sfârşitul secolului al XV-lea se poate vorbi de Gorj ca judeţ. Judeţul Gorj este situat în partea sud-vestică a României, pe cursul râului Jiu. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine:Gorj in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Gorj

Find More