AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Mehedinti este situat în partea sud-vestica a României, invecinandu-se în partea de vest cu judetul Caras Severin, în partea de nord-est cu judetul Gorj, in partea de est cu judetul Dolj si în partea de sud-vest cu Serbia si Bulgaria.

RO_MEHEDINTI

Mehedinţi este un judeţ în regiunile Oltenia şi Banat, în sud-vestul României. Reşedinţa judeţului este municipiul Drobeta-Turnu Severin. Există două posibile origini ale cuvântului Mehedinţi: una latină, ce ar deriva din anticul “Mediam”, colonie romană de lângă localitatea “Mehadia” (Caraş-Severin) sau maghiară: “méhészkedés” – stupărit (“méhek” însemnând albină). Imaginea albinelor în heraldica ţinutului regiunii Mehedinţiului pare să confirme cea de-a doua origine etimologică. Conform istoricului Bogdan Petriceicu Hasdeu, în a sa Istorie Critică a Românilor, numele de Mehedinţi vine de la Mehedinski, un termen slav desemnând teritoriul din jurul oraşului Mehadia, oraş aflat pe teritoriul judeţului vecin Caraş Severin, la graniţa cu Mehedinţiul. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Mehedinti in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Mehedinti

Find More