Drobeta-Turnu Severin (denumire până în 1972: Turnu Severin, în maghiară: Szörényvár sau Szörénytornya, în germană: Turm Severin) este un municipiu, port la Dunăre, reşedinţa judeţului Mehedinţi.

Este aşezat în partea vestică a Olteniei, coordonatele sale fiind 22° 33′ longitudine estică şi 44° 38′ latitudine nordică. Oraşul este situat pe malul stâng al Dunării, la ieşirea fluviului din defileu, în depresiunea subcarpatică a Topolniţei, pe drumul european E70, la 220 km sud-est de Timişoara, 113 km vest de Craiova şi 353 km vest de Bucureşti.Altitudinea este de 104 metri la punctul cel mai înalt, iar punctul cel mai de jos se află situat lângă gară, unde altitudinea este de 48,75 metri faţă de nivelul mării.

Severinul se află într-o zonă de climă temperat-continentală cu influenţe submediteraneene, cu veri însorite şi ierni blânde, care oferă condiţii pentru dezvoltarea unor vegetaţii specifice, cum ar fi migdalul, smochinul, liliacul, teiul şi castanul sau arborii exotici magnolie, nuc caucazian, ginkgo biloba.
_________________________
Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia – Drobeta-Turnu Severin
Imagine: _____

 

Places in Municipiul Drobeta-Turnu Severin

Find More