AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Olt este situat în partea sud-vestica a României, invecinandu-se în partea de nordt cu judetul Valcea, în partea de est cu judetele Arges si Teleorman, in partea de vest cu judetul Dolj si în partea de sud cu Bulgaria.

RO_OLT

Olt este un judeţ în regiunile Oltenia (partea situată de la vest de râul Olt, fostul judeţ Romanaţi) şi Muntenia (partea situată la est de râul Olt), în sud-vestul România. Reşedinţa judeţului este municipiul Slatina. Judeţul Olt este situat în partea de sud a ţării, pe cursul inferior al râului care i-a dat numele şi face parte din categoria judeţelor riverane fluviului Dunărea. Prin portul dunărean Corabia are ieşire la Marea Neagră. Suprafaţa totală de 5.498 km², reprezentând 2,3% din teritoriul ţării, situează judeţul pe locul 22 la nivelul României ca suprafaţă. Din punct de vedere al populaţiei, judeţul ocupă locul 18 cu 489.274 locuitori (2002)având o densitate de 89 locuitori/km². …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Olt in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Olt

Find More