AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Arad este situat în partea vestica a României, invecinandu-se în partea de nord si nord-est cu judetul Bihor, în partea de est cu judetul Alba, in partea de sud-est cu judetul Hunedoara, in partea de sud cu judetul Timis si în partea de vest cu Ungaria.

RO_ARAD

Judeţul Arad este situat în vestul României şi cuprinde teritorii din Crişana şi din Banat. Suprafaţa pe care se întinde este de 7754 kmp. Din punct de vedere administrativ cuprinde, 10 oraşe (din care 1 municipiu) , 68 de comune şi 270 de sate (2004). Străbătut de râul Mureş, teritoriul său este cuprins în proporţie de aproximativ 3/4 în regiunea Crişana, restul fiind în cadrul regiunii Banat. Reşedinţa de judeţ se află la Arad. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Arad in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

_________________________

Booking.com

 

Places in Judetul Arad

Find More